Slipcursus motor Friesland

U wilt uw rijvaardigheden op uw motor op een hoger niveau brengen? Dan is de slipcursus voor de motor een perfecte mogelijkheid. Wij hebben jarenlange ervaring op het gebied van verhoogde rijvaardigheidstrainingen.
De Antislipcursus Motor, waarbij veiligheid en voertuigbeheersing centraal staan, bevat diverse soorten remtechnieken onder verschillende omstandigheden. Dit houdt in: het toepassen van de achterrem, voorrem en de combinatie daarvan.

Slipcursus motor

Wij leren u echt motorrijden door middel van een speciaal ontwikkelde rijvaardigheidstraining. Deze training wordt in de volksmond ook wel slipcursus motor genoemd. Deze "anti-slipcursus" sluit perfect aan op de omstandigheden die u als motorrijder in de praktijk kunt tegenkomen. De slipcursus bevat diverse onderdelen veelal gebaseerd op het "gecontroleerd" kunnen remmen. De slipcursus motor kunt u volgen in Friesland

De slipcursus motor volgt u op een motor van het opleidingscentrum. Deze motoren zijn speciaal geprepareerd voor de slipcursus motor door middel van een in en uit te schakelen ABS-remsysteem. Met dit systeem kunnen verschillende situaties gesimuleerd worden met en zonder ABS-remsysteem. Tevens zijn de motoren voorzien van speciale aanpassingen om in extreme gevallen te voorkomen dat de motor gaat kantelen.

Introductiecursus

In de 2 uur durende introductiecursus wordt er veel aandacht besteed aan het remmen. Deze training is op een speciaal aangepaste motor met zijwielen van het opleidingscentrum.

Volledige cursus

De volledige cursus bestaat uit 4 uren training. Er wordt gestart met een gedeelte theorie waarin de praktijk onderdelen worden besproken, nadien volgt de praktijk. Tijdens de slipcursus motor in Friesland wordt er veel aandacht besteed aan het remmen. Deze slipcursus is eigenlijk een uitbreiding van de 2 uur durende introductiecursus. Voor ieder onderdeel bestaat meer tijd om het te ervaren en te oefenen.
De activiteiten kunnen in overleg op verschillende locaties bijvoorbeeld in Groningen georganiseerd worden.

Veiligheid

In verband met de veiligheid is onderstaande kleding verplicht bij elke training:

Motorhelm
Motorhandschoenen
Motorjas
Motorbroek
Motorlaarzen

Zonder deze kleding mag niet deelgenomen worden aan de slipcursus in Friesland.

Wanneer u niet over de juiste kleding beschikt, kunt u deze altijd bij ons huren.
De kosten zijn € 10,00 per uitrustingsstuk.

"Op een actieve en plezierige manier leren wij u uw vaardigheden op een hoger niveau te brengen."